Izvor: Glas javnosti, 18.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skromno i bez estradnih zvezda

KIKINDA - Najluđu noć i novu 2009. godina na platou ispred zdanja SO Kikinda građani će dočekati skromno i bez zvučnih estradnih imena. Stezanje kaiša nije prouzrokovano samo famoznom globalnom ekonomskom krizom koja uveliko kuca i na naša vrata ili zato što gradski oci ne bi hteli da sugrađanima priušte dobru zabavu pod otvorenim nebom. Pravi razlog za drastično kresanja budžeta za doček Nove godine leži u činjenici da je prethodna radikalska vlast sredstva iz budžeta predviđena >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za tu namenu spiskala do marta:

- Budžetom za ovu godinu za doček Nove godine na trgu bilo je planirano 3,7 miliona dinara. Međutim, do 28. marta sa ove stavke utrošeno je 3.693.000 dinara. Najviše novca potrošeno je za doček Srpske nove godine. Za nastup Marinka i Nikole Rokvića utrošeno je 1.828.597 dinara. Da su naši prethodnici delili šakom i šakom, može se zaključiti i po podatku da je za vatromet izdvojeno 280.000 dinara - navodi članica Opštinskog veća zadužena za informisanje Gordana Bulatović.

UGLAVNOM NA TRGU ILI KOD KUĆE

U ovdašnjim turističkim agencijama Kikinđani se preterano ne interesuju za raznovrsne novogodišnje aranžmane prilagođene svačijem džepu. Najveći broj njih građana ostaće kod kuće ili će Novu godinu dočekati na trgu. Da, međutim, ima i onih koji su spremni da izdvoje nekoliko stotina evra za najluđu noć, potvrđuje vlasnik agencije „Oaza“ Miroslav Brandić:

- Najviše se traže sedmodnevni ili desetodnevni aranžmani za Prag, koji koštaju od 229 do 339 evra. Ne žalim se kako ide prodaja jer je gotovo identična prethodnim novogodišnjim sezonama - priznaje Brandić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.