Skot učestvovao u akciji davanja krvi povodom godišnjice napada na SAD

Izvor: Blic, 11.Sep.2017, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot učestvovao u akciji davanja krvi povodom godišnjice napada na SAD

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot učestvovao je danas u akciji dobrovoljnog davanja krvi u znak sećanja na žrtve terorističkih napada na SAD 11. septembra 2001. godine.

- Akcija dobrovoljnog davanja krvi je način da SAD uzvrate solidarnost svima u svetu koji su Americi dali podršku posle napada 11. septembra - kazao je američki ambasador.

Skot je posle davanja krvi rekao da je ovakva akcija "međunarodni humani gest i deo ljudskog dostojanstva".

Podsetivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se SAD suočavaju s novim izazovima poput uragana Harvi i Irma, Skot je istakao značaj Crvenog krsta u takvim trenucima i izrazio sigurnost da će i u budućnosti Crveni krst biti tu da pomogne onima kojima je potrebno.

Predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović je rekao da se ovakva akcija organizuje sedmu godinu za redom.

Radovanović je istakao značaj takvih akcija s obzirom na nestašicu krvi i dodao da Crveni krst Srbije organizuje oko 3.000 akcija uz očešće više od 3.000 volontera. Prošle godine je na taj način bilo obezbeđeno 240.000 jedinica krvi.

Pored Skota i osoblja američke ambasade, danas su krv dali i zaposleni u ambasadama Kipra, Izraela, Argentine i OEBS-u.

Kako je najavljeno, akcija bi trebalo da obezbedi preko 50 jedinica krvi za pacijente sistema zdravstvene zaštite Srbije.

U terorističkim napadima na SAD 11. septembra 2001. poginulo je oko 3.000 ljudi 62 nacionalnosti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi američke ambasade

Izvor: RTS, 11.Sep.2017

Ambasada SAD u Srbiji organizovala je sedmu po redu akciju dobrovoljnog davanja krvi povodom obeležavanja 11. septembra. Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot rekao je da je ova akcija način da se na neki način oduže svima koji su pomogli nakon napada 2001. godine. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.