Izvor: Blic, 26.Mar.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škero: Potreban sistem zaštite za normalan rad sudstva

Sudija Vrhovnog suda Srbije Vida Petrović- Škero danas je ocenila da je za fizičku zaštitu nosilaca pravosudnih funkcija potrebno stvoriti takav sistem zaštite koji će omogućiti nesmetan rad sudova.



Petrović- Škero je izjavila novinarima da za zaštitu sudija u Srbiji nije dovoljno obezbediti ulaze u sudske zgrade i postaviti na ulaze detektore, već stvoriti sistem zaštite i atmosferu u kojoj sudije rade, gde nezadovoljana stranka sudskom odlukom neće moći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da "nasrne" na sudiju.

Posle podsećanja na nekoliko slučajeva oružanih napada na sudije, uključujući i jučerašnje ubistvo supruge sudije Velimira Lukića u Knjaževcu,Petrović Škero je rekla da je potrebno obezbediti uslove za nesmestan rad sudija u malim sredinama, gde su nosioci pravosudnih funkcija posebno ugroženi.

Na pitanje kako je lider ultradesničarske organizacije "Nacionalni stroj" Goran Davidović, koji je odbio da se odazove pozivu na odsluženje zatvorske kazne, napustio zemlju i da li mu, po zahtevu suda svojevremeno oduzet pasoš, ona je odgovorila da ne zna detalje o tom

slučaju i napomenula da graničnu policiju treba pitati u vezi prelaska državne granice.

Petrović - Škero je danas bila učesnik sastanka koji je organizovao Beogradski centar za ljudska prava o nadležnosti i ulozi vrhovnih i ustavnih sudova u sprečavanju i otklanjanju posledica kršenja ljudskih prava.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudijama neophodna zaštita

Izvor: RTS, 26.Mar.2009

Sudija Vrhovnog suda Srbije Vida Petrović- Škero ocenila da je za fizičku zaštitu nosilaca pravosudnih funkcija potrebno stvoriti sistem koji će omogućiti nesmetan rad sudova...Za zaštitu sudija u Srbiji nije dovoljno obezbediti ulaze u sudske zgrade i postaviti detektore, već stvoriti sistem...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.