Skajp čas sa premijerkom

Izvor: RTS, 07.Nov.2018, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skajp čas sa premijerkom

Umesto iz udžbenika, đaci škole "Petro Kuzmjak" u Ruskom Krsturu imali su priliku da, iz prve ruke, saznaju kako fukcioniše Vlada, da li je teško donositi odluke, ali i kako premijerka provodi svoje slobodno vreme. Predsednica Vlade Ana Brnabić održala je preko Skajpa čas učenicima te škole. Pitanja su imale obe strane.
Uz malo treme, učenici četvrtih razreda gimnazije i turističke škole, za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << premijerku su imali mnogo pitanja. O funkcionisanju državnih institucija, procesima donošenja zakona i konkretnim zaduženjima premijerke.

"Kao predsednica Vlade ja koordiniram sve aktivnosti Vlade, predlažem ministrima da zajedno određujemo prijoritete i onda guramo te prioritete. Vlada je malo drugačija, nego kada radite u privatnom sektoru ili u nekoj organizaciji civilnog društva, zato što imate limitirano vreme i za to vreme, od izbora do izbora, vi morate da isporučite neke rezultate", rekla je premijerka Ana Brnabić.
Ovaj Skajp čas deo je globalnog obrazovnog programa čiji je ciljem da se učenici širom planete povežu preko Skajpa, zbog sticanja znanja i razvoja empatije, komunikacije i saradnje.
Učenici škole "Petro Kuzmjak" bili su deo ovog projekta i prošle godine, sa još pola miliona vršnjaka u svetu. Razgovor sa Predsednicom Vlade Srbije inicirala je nastavnica matematike Natalija Budinski.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.