Situacija na Dunavu kritična, sazvan hitan sastanak nadležnih službi!

Izvor: BKTV News, 16.Jan.2017, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Situacija na Dunavu kritična, sazvan hitan sastanak nadležnih službi!

Izdato je i saopštenje!

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastruktrure Zorana Mihajlović danas je sazvala hitan sastanak nadležnih službi koje se bave poslovima vodoprivrede i vodnog saobraćaja s ciljem efikasnog odgovora službi na formiranje ledenih čepova na Dunavu.

FOTO: Tanjug

U saopštenju Ministarstva navodi se da su dva ledolomca iz Mađarske, koji će pomoći da se saniraju ledeni čepovi na Dunavu, već prešla granicu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sa Srbijom.

Vlada Srbija uputila je molbu Mađarskoj da ledolomci umesto do Apatina, razbiju led na Dunavu do Beograda.

Navodi se da je trenutno najkritičnija situacija u beogradskom sektoru od Pupinovog mosta do Grocke, a veliki ledeni čepovi na Dunavu nalaze se i kod Dalja i Borovog naselja u Hrvatskoj.

Sve nadležne službe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i drugih nadležnih sektora konstantno prate stanje na terenu, štabovi se svakodnevno sastaju i pripremljeni su na sve moguće situacije, piše u saopštenju u kojem se vlasnici plovnih objekata pozivaju da poštuju upozorenja i vode računa o svojoj imovini.

FOTO: Tanjug

Dunavsko pristanište za putničke brodove u Apatinu led je tokom noći između subote i nedelje gotovo potpuno uništio. Ledena masa je ruinirala 17 šipova koji su služili za pristajanje brodova i plivajuće pontone za iskrcavanje putnika.

NEMA VEĆIH SMETNjI U SAOBRAĆAJU

Situacija u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju u Srbiji i dalje je pod kontrolom i nema značajnih smetnji zbog nepovoljnih vremenskih uslova, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na putu Pričević - Pecka zbog radova na mostu u Peckoj. Zbog radova na mostu preko reke Likodre u Mestu Mojković, obustavljen je saobraćaj na putu Krupanj-Gračanica.

Neprohodni su, takođe, putni pravci Odvraćenica - Preko Brdo, Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar - Duga Poljana - Rasno - Karajukića Bunari - Ugao - državna granica sa CG (Moravac).

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Požarevca, Valjeva, Novog Pazara, Zaječara, Ivanjice, navodi se u saopštenju.

Sneg umerenog intenziteta pada trenutno na Zlatiboru, Sjenici i Kopaoniku, a zbog nižih tempeartura poledica i dalje predstavlja veliku opasnost u vožnji.

Ministarstvo saobraćaja je saopštilo da železnički saobraćaj funkcioniše redovno, bez poremećaja i da nema značajnih smetnji u funkcionisanju koje su uzrokovane nepovoljnim vremenskim uslovima.

Avio-saobraćaj na aerodromu Nikola Tesla odvija prema planiranom redu letenja, uz manja odstupanja usled meteoroloških prilika na polaznim ili odredišnim aerodromima. Na beogradskom aerodromu nema prekida u realizaciji saobraćaja.

Saobraćaj na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu odvija se bez problema.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.