Sindikati zdravstva na pregovorima

Izvor: B92, 24.Feb.2011, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati zdravstva na pregovorima

Beograd -- Predstavnici sindikata zdravstvene i socijalne zaštite nastavljaju pregovore s predstavnicima Ministarstva finansija o poboljšanju materijalnog položaja.

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti saopštio je ranije da je odbio ponudjeni Protokol i da će danas nastaviti pregovore.

Oni traže uvećanje osnovice za obračun i isplatu plata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti za 14,5 odsto u 2011, i da se obezbede sredstva za isplatu neisplaćenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jubilarnih nagrada.

Traže i korekciju koeficijenata za obračun i isplatu plata, uspostavljanje odgovarajućeg odnosa između koeficijenata po grupama poslova, i ostvarivanje socijalnog dijaloga sindikata, vlade i poslodavaca.

Tokom pregovora s ministarkom finansija Dianom Dragutinović, prošle srede, predloženo je da plate zaposlenih u zdravstvu ove godine budu povećane za 13,6 odsto.

Pored tog sindikata, pregovorima će prisustvovati i Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" i Granski sindikat medicinskih sestara i tehničara, najavili su njihovi predstavnici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.