Sindikat zdravstva traži poboljšanje materijalnog položaja

Izvor: Studio B, 20.Okt.2011, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat zdravstva traži poboljšanje materijalnog položaja

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije održao je danas protest upozorenja, a svoje zahteve, koji se odnose na poboljšanje materijalnog položaja, predstavnici sindikata su ostavili na pisarnici Vlade Srbije.

Predsednik tog sindikata Zoran Savić je rekao da oni traže povećanje cene rada za zaposlene u toj delatnosti, odnosno da minimalna zarada bude jednaka prosečnoj potrošačkoj korpi.

Njihovi zahtevi se odnose i na povlačenje Predloga zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << o izmenama i dopunama zakona o platama u državnim organima i javnim službama iz skupštinske procedure, dok ne bude upućen Socijalno-ekonomskom savetu na razmatranje.

Taj sindikat, takođe, traži da se poštuju sva prava iz Posebnog kolektivnog ugovora, kao i primenu adekvatnih protokola koje Ministarstvo zdravlja treba da donese.

Savić je rekao da su zahteve, naslovljene na premijera Srbije, ostavili na pisarnici Vlade, i najavio da će, ako zahtevi ne budu uvaženi, u utorak, 25. oktobra, organizovati novi, masovniji protest.

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" skrenuo je danas pažnju na to da je nezadovoljan aktuelnim statusom zaposlenih u toj oblasti.

Glavni odbor tog sindikata je saopštio da je od premijera, ministara zdravlja i rada i socijalne politike zatražio da se počnu pregovori o rešavanju njihovih problema.

Njihovi zahtevi odnose se na dodatno povećanje zarada počev od novembarske.

Oni, takođe, traže i isplatu jubilarnih nagrada počev od 1. novembra 2011. godine i odlaganje donošenja Uredbe kojom bi se regulisao status zarada u primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj zaštiti sve dok se budžetom ne predvide nova sredstva.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.