Sindikat pozdravio odluku V S S o povećanju plata

Izvor: S media, 07.Apr.2011, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat pozdravio odluku V S S o povećanju plata

Sindikat pravosuđa Srbije pozdravio je juče odluku Visokog saveta sudstva kojom se određenom broju sudija uvećava zarada za 15 odsto počev od 1. marta, jer nisu sve sudije podjednako opterećene poslom.

Sindikat u saopštenju ukazuje i da je osnov za povećanje zarada odredba Zakona o sudijama, koja propisuje da se osnovna plata sudija može uvećati do 50 odsto u sudu u kome se "ne mogu popuniti sudijska mesta".

Stoga je Sindikat postavio pitanje "zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << čega se ona ne mogu popuniti, ako imamo neizabrane sudije za koje, inače, nije dokazano da su krive što nisu izabrane, jer primaju naknadu plate?"

Ministarka pravde zadovoljna izborima

V S S ne zna za pritiske na sudije

Sudije porotnici od sledeće srede u štrajku

"Angažovanjem neizabranih sudija, imali bismo višestruku korist", smatra taj sindikat.

"Oni bi bili u mogućnosti da opravdaju naknade koje primaju, da svojim radom obezbede savladavanje priliva predmeta, kao i da uštede narodni novac u budžetu. Na upražnjena sudijska mesta trebalo bi da se vrate neizabrane sudije sve dok se ne donese konačna odluka o njihovom statusu", navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Vratiti neizabrane sudije

Izvor: Šumadija Press, 07.Apr.2011

Sindikat pravosudja Srbije ocenio je danas da bi na upražnjena sudijska mesta trebalo da se vrate neizabrane sudije, dok se ne donese konačna odluka o njihovom statusu.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.