Sindikat obrazovanja za što hitniju realizaciju protokola

Izvor: Blic, 25.Feb.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat obrazovanja za što hitniju realizaciju protokola

Protokol koji je Sindikat obrazovanja potpisao početkom februara sa predstavnicima ministarstava finansija i prosvete je i dalje na snazi, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Branislav Pavlović, predsednik Sindikata obrazovanja.

Na jučerašnjoj sednici Vlade je odlučeno da Vlada "stoji" iza protokola i da Sindikat obrazovanja sada radi na tome da se realizuje protokol.

- Ostajemo pri tome da se do 31. marta isplate zaostale otpremnine iz prošle godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se utvrdi dinamika isplate jubilarnih nagrada za 2009. i 2010. godinu kao i način njihove isplate. U aprilu ćemo da nastavimo dogovore oko povećanja plata, tako da na kraju ukupno povećanje bude između 13,62 do 14,6 odsto, kao i da nastavimo razgovore za utvrđivanje koeficijenata u predškolskim ustanovama, kako bi zaposlenima širom Srbije bile ujednačenije plate - istakao je Pavlović.

O sindikatima koji su i dalje u štrajku je rekao da nemaju strategiju izlaska iz štrajka i da im ostaje samo da pregovaraju o kolektivnim ugovorima i izmenama dopuna Zakona sistema obrazovanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.