Izvor: B92, 18.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat nastavlja štrajk

Beograd -- Republički odbor Sindikata zaposlenih u upravi i društvenim organizacijama odlučio je danas da nastavi štrajk.

Štrajk će biti nastavljan potpunom obustavom rada u trajanju od četiri sata, izjavio je danas predsednik Sindikata Njegoš Potežica. On je agenciji Beta rekao da iz ministarstava finansija i državne uprave i lokalne samouprave danas nije stigao odgovor o zahtevima Sindikata.

Potežica je najavio da će Sindikat u ponedeljak, 24. decembra, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizovati protest ukoliko na sednici Vlade 20. decembra ne budu usvojeni zahtevi Sindikata.

Na skupu ispred zgrade Vlade "očekujemo više od 10.000 predstavnika sindikata", rekao je Potežica.

Zaposleni u državnoj upravi i većini opštinskih uprava u Srbiji u štrajku su od 10. decembra.

Oni od Vlade Srbije zahtevaju povećanje zarada, korekciju koeficijenata za obračun zarada, uspostavljanje socijalnog dijaloga, izmenu Zakona o platama državnih službenika, kao i potpisivanje posebnih kolektivnih ugovora za zaposlene u državnoj upravi i lokalnim samoupravama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.