Sindikat Nezavisnost zadovoljan Akcionim planom zapošljavanja za Vojvodinu

Izvor: Blic, 22.Apr.2010, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat "Nezavisnost" zadovoljan Akcionim planom zapošljavanja za Vojvodinu

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Branislav Čanak pohvalio je danas Akcioni plan zapošljavanja za Vojvodinu, ali je ocenio da će on biti limitiran količinom finansijskih sredstava u budžetima države i pokrajine.

Akcionim planom vojvođanske vlasti predvidele su u 2010. godini budžetska izdvajanja od 260 miliona dinara za zapošljavanje mladih i za samozapošljavanje.

Čanak je na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekao da je Akcioni plan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je Vlada Vojvodine potvrdila juče, još jedan dokaz da Vojvodina ide korak napred u odnosu na ostatak Srbije, ali i da ona, kao deo Srbije, zavisi od ukupnih privrednih kretanja u državi.

"Vojvodina je pretrpela najveći udarac jer je stopa nezaposlenosti u ovoj pokrajini pre raspada Jugoslavije bila veoma mala, a danas je jako velika. Šokantno je da se trend nerazvijenog juga Srbije sada prelio i u Vojvodinu", rekao je Čanak.

Direktor pokrajinske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Vladimir Srdić rekao je da je u Vojvodini došlo do "blagog povećanja" broja nezaposlenosti, sa 204.000 na 207.000, koliko ih je danas na evidenciji te službe.

Čanak i Srdić su kritikovali činjenicu da u Srbiji ne postoji jedinstvena metodologija za utvrđivanje broja nezaposlenih, već se koriste tri različite metodologije, koje daju drastično različite rezultate.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.