Izvor: B92, 02.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sider: Zakon o radiodifuziji mora da bude donet sto pre

Beograd -- Predsednik Parlamentarne skupstine Saveta Evrope Peter Sider izjavio je da Zakon o radiodifuziji mora biti donet sto pre i bez mnogo odlaganja. "Taj zakon je za nas veoma vazan jer ce pokazati da je Jugoslavija moderna zemlja s modernim zakonom. Pitanje kako ce kanali i frekvencije biti raspodeljeni medju raznim medijskim kucama, nije nas prioritet. Diskusija o tome vodi se u svim zemljama", rekao je Sider.

Savezni minstar za inostrane poslove Goran Svilanovic rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da medijska scena u Jugoslaviji jos nije zaokruzena i da je za svako drustvo vazno da postoji sloboda informisanja. "Druga je stvar da li postoje politicke igre koje postoje u svakoj zemlji, pa i u nasoj, koje vode ka tome da se ostvari veci ili manji uticaj na medije. Slozili smo se da je neophodno doneti ovaj zakon sto pre, jer on uredjuje pravila igre na nacin na koji su uredjena i u drugim zemljama", naveo je Svilanovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.