Izvor: B92, 25.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Server: Ohrabriti povratak Srba

Vašington -- Stručnjak za pitanja Balkana u Institutu za mir Danijel Server se nada intenzivnijem povratku srpskih izbeglica na Kosovo.

"Nadajmo se da će na proleće početi daleko intenzivniji povratak srpskih izbeglica, a nadam se i da će premijer Kosova usmeriti svoj narod u tom pravcu, odnosno poštovanju prava na povratak i bezbednost srpske manjine u Pokrajini", rekao je Server za "Glas Amerike".

"Ono što bi Ramuš Haradinaj mogao da učini je da ubedi albansko stanovništvo da mora da pozdravi i ohrabri povratak srpskih izbeglica, onih koji nisu odgovorni za bilo kakva zlodela. Takvih Srba ima mnogo. Ako bi to bilo učinjeno, moglo bi doći do poboljšanja situacije na Kosovu", ocenio je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.