Sentandrejski bulevar - rezultat zajedničke saradnje

Izvor: RTS, 10.Sep.2018, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sentandrejski bulevar - rezultat zajedničke saradnje

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, obišli su radove na izgradnji Sentandrejskog bulevara, a nakon toga održali i sednicu Radne grupe za koordinaciju infrastrukturnih projekata na teritoriji AP Vojvodine.
"Ulaz u Novi Sad će izgledati drugačije kad se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << završi druga faza ovog projekta i kada se završi kružna saobraćajnica, koja će prikupljati saobraćaj iz pravca Srbobrana, Temerina i Bečeja", rekao je Igor Mirović prilikom obolaska radova.

Mirović je naglasio da će stanovnicima ovog dela Novog Sada uskoro cena placeva i nekretnina porasti, jer će oni živeti na bulevaru, tri kilometra od centra grada, a ne u prigradskom naselju.
"Za godinu-dve ćemo do ovog dela grada dolaziti preko još jednog novog mosta na kanalu. Izgradiće se četiri trake sa uređenim saobraćajnicama i pešačkim biciklističim stazama. To je privilegija koju nemaju mnogi gradovi u Evropi", istakao je Mirović.
Vučević je rekao da će ovaj bulevar potpuno promeniti konfiguraciju ovog dela Novog Sada.
"Projekat izgradnje Sentandrejskog bulevara je jedna od najvećih investicija u gradu. Grade se režijske saobraćanjice, parking mestima, kanalizacija i javna rasveta", kazao je Vučević.
Ministarka Zorana Mihajlović istakla je zadovoljstvo zajedničkom saradnjom, ali i napomenula da tokom izgradnje Žeželjevog mosta pre 2013. godine, nije bilo ovakve saradnje između Pokrajine, Grada i Republike.
Mihajlovićeva je istakla da su "Putevi Srbije" u prethodne tri godine uloži devet milijardi dinara u rehabilitaciju i rekonstrukciju puteva u Vojvodini.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović i Mirović: U Vojvodinu ulažemo 2,6 milijardi evra

Izvor: N1 televizija, 10.Sep.2018

Na teritoriji Vojvodine trenutno se izvode značajni infrastrukturni projekti i priprema projektne dokumentacije za niz drugih projekata, ukupne vrednosti 2,6 milijardi evra, rečeno je na konferenciji za novinare predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i ministarke infrastrukture Zorane Mihajlović...Posle...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.