Senat osudio napade na rektorku, prodekana i profesora

Izvor: RTS, 09.Okt.2019, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senat osudio napade na rektorku, prodekana i profesora

Senat Univerziteta u Beogradu osudio je verbalne napade i uvrede u pojedinim medijima na račun rektorke Ivanke Popović, prodekana Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija i profesora Ognjena Radonjića, koji se, kako se navodi u saopštenju, temelje na insinuacijama vezanim za njihovo poreklo. Senat poništio doktorat Dejanu Iliću.
"Univerzitet u Beogradu ima posebnu obavezu da se zalaže za to da kultura >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << javnog govora bude zasnovana na načelima tolerancije i istinitosti", navodi se u saopštenju i dodaje da Univerzitet podržava slobodu mišljenja i izražavanja studenata, nastavnika i istraživača.
Senat Univerziteta u Beogradu poništio je doktorat Dejanu Iliću, vanrednom profesoru Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, na osnovu odluke Odbora za profesionalnu etiku.
Njemu je Odbor za profesionalnu etiku UB izrekao osudu za povredu Etičkog kodeksa zbog neakademskog ponašanja u izradi doktorske disertacije koju je odbranio 2009. godine.
Osim Ilića, Odbor za profesionalnu etiku izrekao je javnu osudu za povredu etičkog kodeksa i redovnom profesoru Pravnog fakulteta Aleksandru Jakšiću za neakademsko ponašanje u pisanju knjige "Međunarodno privatno pravo".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Senat osudio napade na rektorku, prodekana i profesora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2019

Senat Univerziteta u Beogradu osudio je danas verbalne napade i uvrede u pojedinim medijima na račun rektorke Ivanke Popović, prodekana Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija i profesora Ognjena Radonjića, koji se, kako se navodi u saopštenju, temelje na insinuacijama vezanim za njihovo poreklo..."Univerzitet...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.