Selo Taraš sa  hiljadu medalja

Izvor: RTS, 05.Dec.2018, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selo Taraš sa hiljadu medalja

Poslednjih godina karate sport je sve popularniji u seoskim sredinama širom Banata. Gotovo da u svakom selu postoji po neki klub, a rekorder je Taraš, gde je u protekle četri godine na raznim takmičenjima osvojeno hiljadu medalja i pehara.
Pre tri godine selo Taraš je proglašeno za evropsko selo roda ali da rode ne donose samo decu već i vrhunske karatiste to je malo poznato.  Aleksandar Jovanov >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je samo jedan među njima.

"Počeo sam pre četri godine da treniram,ukupno sam osvojio dve stotine medalja imam dve najbitnije među njima sa svetskog prvenstva prošle godine zlato a ove godine srebro u borbama", kaže Jovanov.
Njegovim stopama ide i Slavko Vučetić koji je takođe vlasnik velikog broja medalja i pehara
"Osvojio sam preko dve stotine medalja treba svaki dan trenirati i to po nekoliko sati da bi postao vrhunski sportista", kaže Slavko Vučetić iz Taraša.
Ljubinko Dostanić kaže da je krajnji cilj da osvoji zlatnu medalju na svetskom prvenstvu i da se kasnije posveti trenersko poslu da nauči druge mlade karatiste ono što ona zna.
Najveće zasluge pripadaju njihovom treneru koji uspešno vodi karate klub.
"Motivisati ih da se bave sportom prvenstveno, putovanja, ozbiljni treninzi i naravno zdrav život", kaže Danko Đokić, trener karate kluba "Juko Zrenjanin".
Najveći je problem što ovi mladi sportisti za sva putovanja obezbeđuju finansije iz sopstvenih izvora. Neophodna je pomoć države i sportskih saveza.
"Sportski savez Srbije kad nas bude priznao kao što priznaje karate reprezentaciju Srbije olimpiski sport mi tražimo samo da nas priznaju kao neolimpijski sport kako bi sva deca imala sva prava kako u njihovom savezu tako i našem". kaže Dejan Dašić, selektor Kate reprezentacije za mlađe takmičare.
A da bi se postigli vrhunski rezultati u bilo kom sportu sa treninzima treba krenuti još od malih nogu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.