Sela u opštini Bujanovac mesec dana bez vode

Izvor: NaDlanu.com, 09.Avg.2012, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sela u opštini Bujanovac mesec dana bez vode

Sela oko manastira Sveti Prohor Pčinjski u opštini Bujanovac nemaju vodu za piće od početka jula kada su presušili seoski izvori.

BUJANOVAC, 9. avgusta 2012. (Beta) - Vodom se snabdevaju isključivo cisternama JP Komunalac koji je predvideo količinu vode od jedne tone za dva domaćinstva mesečno, izjavio je predsednik mesne zajednice Jablanica Novica Nastasijević.Nastasijević je za agenciju Beta izjavio da su bez vode od početka jula sela Jablanica, Gornji i Donji Starac, a da je najteže porodicama s decom kojima treba najviše vode, koja takodje spadaju u režim da dve porodice mesečno dele jednu cisternu."Kada cisterna dodje u selo vodu istočimo u kućne rezervoare koliko ih ko ima, odakle je posle koristimo. To je voda i za piće i za pranje i kupanje. Osim iz cisterne celog leta nemamo druge vode za piće, jer se najbliže prodavnice nalaze u selu Klenike koje je udaljeno desetak kilometara", kazao je Nastasijević.On je naveo da je muka stanovnika sela u podnožju planine Kozjak i u tome što su od autobuske linije koja je manastir Prohor Pčinjski spajala s Vranjem, koja zimi zbog velikog snega u januaru i februaru uopšte nije radila, ostala samo dva polaska, u 6.30 i u 18.00.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.