Šeik sebi zida palatu u Srbiji!

Izvor: BKTV News, 23.Feb.2013, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šeik sebi zida palatu u Srbiji!

Prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), šeik Muhamed bin Zajed el Nahjan, odlučio je da u Srbiji podigne palatu kako bi više vremena mogao da provede ovde, prenosi Kurir.

Šeik Muhamed trenutno traži lokaciju na kojoj bi kupio šest hektara zemljišta i podigao palatu. Mnogo mu se dopala Srbija, pa je, kao veliki ljubitelj skijanja, čvrsto rešio da ovde podigne kuću, u kojoj bi provodio deo vremena. Osim toga, želi da bude u Srbiji jer ga ljudi ovde toliko >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ne prepoznaju, pa može slobodno svuda da šeta. Kao veliki ljubitelj konja, lova i sokolarstva, on će se i ovim svojim velikim ljubavima posvetiti na svom budućem imanju – saznaje Kurir od izvora bliskih šeiku Muhamedu.
Inače, njegova palata u Abu Dabiju spada u red najvelelepnijih. Podignuta je u luksuznom delu grada, u koji je ulaz zabranjen, odnosno gde se ne može ući bez specijalne dozvole. Sva tri brata, naslednici šeika Zajeda, osnivača UAE, žive u ovom delu Abu Dabija.
„Šeik Muhamed je prestolonaslednik, jer se kod njih presto nasleđuje po bratskoj liniji. Trenutno je predsednik najstariji sin Halifa bin Zajed el Nahjan, koji se vrlo retko pojavljuje u javnosti. Ipak, s prvim potpredsednikom srpske vlade Aleksandrom Vučićem, tokom njegove nedavne posete Abu Dabiju, susreo se, i to na svom brodu“, otkriva izvor Kurira. Kako kaže, šeik Halifa je veliki ljubitelj sporta i o svom telu i duhu posebno brine.
„On ne voli ljude koji ne ulažu u sebe, u svoje zdravlje i obrazovanje. Kaže da čovek svake godine treba da zamisli tri želje, na primer, da nauči jedan strani jezik, da smrša i poseti neku zemlju, i da nastoji da ih ostvari. Tako svake godine postaje bolji za tri stvari“, objašnjava za Kurir naš sagovornik. Najmlađi brat šeika Muhameda, šeik Abdulah – ministar spoljnih poslova UAE – kako smo već i objavili, najavio da će posetiti našu zemlju, ali, kako je rekao, kad se vreme prolepša.
Ekološke zgrade u UAE
Državna kompanija „Masdar“, koja se bavi projektima razvoja ekološki prihvatljivih izvora energije, trenutno u Abu Dabiju gradi ekološko naselje, koje bi trebalo da bude gotovo do 2016. i u koje će vlada Abu Dabija investirati više od 15 milijardi dolara. Deo naselja je već gotov, a među podignutim zgradama je i institut „Masdar“, edukativno-istraživački centar. Stambene zgrade su izgrađene po ekološkim principima kako bi se maksimalno iskoristila prirodna svetlost, ali i snaga vetra. Zahvaljujući specifičnoj arhitekturi, može da se uštedi i do 54 odsto energije.
Izvor: Kurir
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.