Sedam saveta za one koji rade od kuće

Izvor: NovaEnergija.net, 12.Jun.2019, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam saveta za one koji rade od kuće

Rad od kuće istovremeno je blagoslov i prokletstvo.
Ne morate se brinuti oko gužve u saobraćaju i biranja odevne kombinacije. Ipak, sva udobnost koju vam pruža rad od kuće može negativno uticati na vašu produktivnost i umanjiti vam mogućnost za napredak.
Kako se to ne bi dogodilo, predlažemo vam da sledite ove savete koji će rad od kuće približiti onom u kancelariji, ali bez pojačanog stresa.
1. Nemojte raditi u krevetu
Iako ćebad i mekani jastuci zvuče >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << kao okruženje iz snova, nažalost nisu dobro radno okruženje. Osim što će vas preterana udobnost uspavati, od poluležećeg položaja mogla bi vas zaboleti leđa. Zato ustanite, sedite za sto i nastavite s poslom.
2. Održavajte svoju rutinu
Iako vas niko ne vidi, nemojte se zapustiti. Ustanite na vreme, obavite higijenske potrebe, obucite se i doručkujte. Započnite dan kao i onda kada ste radili u firmi kako bi se bolje razbudili i uneli u radnu atmosferu.
3. Uzmite pauzu
To što radite od kuće, ne znači da vam ne treba pauza. Obavezno iskoristite pauzu za ručak kako bi se malo osvežili i odmorili, a ako vam je potrebno, uzmite i petominutne pauze samo kako biste malo pročistili misli ili popili par gutljaja kafe bez ometanja.
4. Komunicirajte s ljudima
Vrlo verovatno ste sami (barem u prostoriji), ali to ne treba da vas spreči da ne pozovete prijatelja, dečka ili člana porodice i jednu petominutnu pauzu iskoristite kroz kratki razgovor. Ovaj potez će podstaći vašu produktivnost i više se nećete osećati usamljeno.
5. Nemojte menjati pozicije
Kada pronađete svoj radni kutak, njega se i držite. Tako ćete barem delimično imati osećaj kao da ste u kancelariji i na svom radnom mestu. Pomeranjem pozicija mnogo ćete lakše izgubiti fokus i vašu pažnju će verovatno zaokupiti potpuno nebitne sitnice.
6. Držite se podalje od frižidera
Kako ne biste preterali s deset užina i tri ručka, savetujemo vam da vaš radni kutak nikako u vidokrugu nema frižider ili policu sa slatkišima.
7. Ne dopustite da vas ukućani ometaju
Ako vaši cimeri ili porodica takođe ne rade od kuće, njima je teško da shvate da je vama potreban mir i koncentracija u svakom trenutku. Postavite granice, ako je potrebno zaključajte svoju sobu i dajte svima do znanja da je vaš posao jednako ozbiljan kao i da ste u kancelariji.
Izvor: Index.hr
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.