Izvor: Blic, 30.Jun.2009, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam prijava za privredni prestup posle kontrole hladnjača

Fitosanitarni i poljoprivredni inspektori Ministarstva poljoprivrede podneli su sedam prijava za privredni prestup, pet prekršajnih prijava i doneli 13 rešenja o otklanjanju nedostataka prilikom kontrole 16 otkupnih mesta maline i hladnjača u Zlatiborskom okrugu, saopštilo je danas ministarstvo.

Posle juče izvršene kontrole, utvrđeno je da se na pojedinim otkupnim mestima javljaju nepravilnosti u radu koje se odnose na nepostojanje Rešenja o registraciji otkupa, neisticanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otkupne cene, roka isplate, naziva firme, stručnog lica koje radi u hladnjači, navelo je Ministarstvo poljoprivrede u saopštenju.

Ministarstvo je saopštilo da se kontrola otkupnih mesta maline nastavlja kontinuirano i ove nedelje i da će sve nove informacije biti dostupne javnosti.

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio je juče da je to ministarstvo poslalo inspekcije u hladnjače koje su snizile otkupnu cenu maline i poručio da će biti kažnjavani svi pokušaji zakidanja na ceni, težini i kvalitetu voća prilikom otkupa.

"Inspekcija je poslata da utvrdi da li je to pokušaj da se poljoprivrednicima obori cena ili je nešto drugo posredi", rekao je Dragin i dodao da inspekcija pažljivo prati šta se dešava u otkupu i da će kažnjavati sve pokušaje zakidanja na ceni, težini i kvalitetu maline.

Udruženje hladnjača podnelo otvoreno pismo Draginu

Udruženje hladnjača Srbije danas je u otvorenom pismu kritikovala Ministra poljoprivrede Sašu Dragina zbog njegove izjave da hladnjačari pokušavaju da prevare poljoprivrednike zakidanjem na ceni, težini i kvalitetu.

U pismu upućenom Draginu hladnjačari kritikuju ministra i zbog izjave da je utvrđena cena maline od 130 dinara za kilogram.

Ministar poljoprivrde Saša Dragin juče je izjavio da je poslao inspekciju u pojedine hladnjače kako bi proverio da li ima pokušaja da se poljoprivrednicima prilikom otkupa snizi cena malina.

"Kažnjavaćemo sve pokušaje zakidanja na ceni težini i kvalitetu", istakao je Dragin.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.