Sedam decenija ETF-a

Izvor: RTS, 15.Dec.2018, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam decenija ETF-a

Elektrotehnički fakultet u Beogradu obeležio je 70 godina od osnivanja. Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović kaže da je digitalizacija jedan od najviših političkih i razvojnih prioriteta Vlade Srbije i da u tom poslu kao partnera vidi upravo Elektrotehnički fakultet.
Ministar Nenad Popović je rekao da je digitalizacija pre svega društveni prioritet i imperativ za budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije kao dela Evrope i njene specifične kulture, te da je prioritet modernizacija srpskog društva kroz sveopštu digitalnu transformacija.

"Kada kažem digitalizacija, ja mislim na Elektrotehnički fakultet u Beogradu", poručio je Popović.
U fokusu Vlade je, kaže, digitalizacija javne uprave, zdravstva, školstva, a pre svega masovna digitalizacija proizvodne baze Srbije, digitalna transformacija industrije Srbije, bez koje ona ne može da očekuje uspešnu budućnost, prosperitet i istinsku sreću svakog njenog građanina.
"Mi imamo još veće ambicije, mi hoćemo da teme poput veštačke inteligencije, robotike, pametnih mašina, proširene stvarnosti, kibernetsko-fizičkih sistema, i tome slično, budu naši razvojni prioriteti", kaže Popović.
Popović je naveo da digitalna inovacija, odnosno digitalna transformacija privrede i srpskog društva, nije moguća bez inženjera koje školuje Elektrotehnički fakultet, i takođe, bez istraživača koji znalački i sa razumevanjem prilaze ovoj strateški bitnoj temi za budućnost Srbije.
Istakao je da infrastruktura i uslovi za funkcionisanje Elektrotehničkog fakulteta predstavljaju pitanje od najvišeg značaja.
"Sadašnje stanje je devalviranje vaše vrednosti, vaših doprinosa i vašeg značaja za budućnost Srbije. To moramo da rešimo.
"Elektrotehnički fakultet mora da kao elitna institucija bude smešten u odgovarajućem, elitnom prostoru, kakav mu i pripada. Možete da budete sasvim uvereni da ću se najiskrenije boriti za rešenje", rekao je Popović koji je čestitao prisutnima Dan Elektrotehničkog fakulteta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Srbija vodeća inženjerska sila", ovo je naša budućnost

Izvor: B92, 16.Dec.2018, 12:25

Srbija u budućnosti može da pruži najbolji ambijent za razvoj šampionskih kompanija u oblasti inovacija, izjavio je ministar zadužen za inovacije Nenad Popović...Na nedavnom otvaranju konferencije “The Economist: Svet u 2019”, Popović je rekao da Srbija prati procese u Evropi i svoju razvojnu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.