Izvor: TangoSix.rs, 11.Avg.2015, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Sea Air“ odgovara: Druge avio-kompanije koje sleću u Osijek primaju dodatnu finansijsku pomoć

Iz avio-kompanije „Sea Air“ odgovorili su na jučerašnje optužbe aerodroma Osijek. Tvrde da se ovaj projekat već mesecima kritikuje i koči – iz njima nejasnih razloga.
U odgovoru za Tango Six, „Sea Air“ navodi da, za razliku od ostale tri kompanije koje sleću na osiječki aerodrom, oni ne primaju nikakvu dodatnu finansijsku pomoć. Ovaj prevoznik tvrdi da ostale tri avio-kompanije („Croatia Airlines“, „Trade Air“ i „Ryanair“primaju >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << podršku od države i grada Osijeka, „što znači da ne snose nikakav rizik“.
Iz avio-kompanije „Sea Air“ još navode da aerodrom Osijek već godinama ne može da privuče druge avio-kompanije. Osim toga, oni kažu da ovaj aerodrom ni na koji način ne pomaže projekat finansijski, jer uopšte nema novac na raspolaganju. Ovaj prevoznik tvrdi da sam plaća sve usluge kao što su najam kancelarije i održavanje aviona, bez da imaju bilo kakve prednosti od strane aerodroma.
U odgovoru našem portalu „Sea Air“ objašnjava da već mesecima pokušava da od grada Osijeka dobije odobrenje za izgradnju hangara za održavanje, čime bi se otvorilo i 600 novih radnih mesta, ali se to sprečava na neprofesionalan način, jer ni aerodrom Osijek ni grad ne znaju ko je vlasnik zemljišta.
Avio-prevoznik navodi da je jedini koji spaja Osijek sa drugim gradovima bez novčane podrške, te da jedini želi da uspostavi vezu između ovog i nemačkih gradova. Smatraju da bi „Osijek te posebno Zračna luka i njezin direktor Domagoj Marinić trebali biti sretni da netko ovdje pokušava nešto izgraditi, i to vlastitim sredstvima, a ne sredstvima hrvatskih poreznih obveznika“.
Naposletku, iz kompanije „Sea Air“ odgovaraju na kritike povodom odlaganja letova, te kažu da su razlozi organizacioni i operativni, jer žele pružiti stoprocentnu uslugu, a ne kratkotrajno rešenje.
Aerodrom Osijek: Ne podupiremo novčano nijednu kompanijuAerodrom Osijek je u odgovoru Tango Sixu, komentarišući navedene optužbe kompanije „Sea Air“, rekao da je ovaj aerodrom uvek podržavao i da će nastaviti da podržava sve avio-kompanije putem podsticajnih programa. Naime, oni nijednu kompaniju novčano ne podupiru, već mogu kroz kompetitivne cene za otvaranje pojedinih novih destinacija pomoći kompaniju, što je ponuđeno i prevozniku „Sea Air“.
Ipak, iz osiječkog aerodroma navode da „Sea Air“ od svog osnivanja pa do danas nije prevezla nijednog putnika, a ne poseduju ni avion. Oni još kažu da je razlog za obraćanje javnosti taj što je pomenuta avio-kompanija prodala relativno velik broj karata za letove koje nisu obavili jer nemaju avion. Zbog toga su trpeli putnici i u aerodromu Osijek su smatrali potrebnim da se ograde od navedene kompanije.
Podsećamo, aerodrom Osijek je juče objavio da prekida poslovnu saradnju sa kompanijom „Sea Air“.
The post „Sea Air“ odgovara: Druge avio-kompanije koje sleću u Osijek primaju dodatnu finansijsku pomoć appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.