Savet Evrope prati reforme u pravosuđu

Izvor: RTS, 08.Mar.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet Evrope prati reforme u pravosuđu

Ministarka pravde Nela Kuburović sastala se sa šefom Misije Saveta Evrope Tobijasom Flesenkemperom, koji je pozdravio napore vezane za ustavne reforme i za reviziju Akcionog plana za Poglavlje 23. Flesenkemper je preneo da SE prati sve reforme u Srbiji, posebno u pravosuđu, saopšteno je iz Ministarstva.
Kuburovićeva je rekla da se nada da će poslanici Skupštine Srbije na prolećnom zasedanju prihvatiti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predlog Vlade za promenu Ustava u delu koji se odnosi na položaj sudija i tužilaca, upućen u novembru prošle godine i zahvalila Flesenkemperu na podršci i pomoći SE pri ustavnim reformama.

Ukoliko se taj predlog u parlamentu izglasa sa dve trećine glasova, mora biti potvrđen i na referendumu građana, dodala je Kuburovićeva.
Istakla je da je Ministarstvo pravde formiralo radne grupe za izradu seta pravosudnih zakona, kako bi se uskladili sa budućim ustavnim promenama.
Svakako će, navela je Kuburovićeva, ponovo biti neophodna saradnja sa Venecijanskom komisijom, čije će preporuke biti uvažene.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.