Sava poplavila njive u okolini Šapca

Izvor: Blic, 08.Jan.2010, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sava poplavila njive u okolini Šapca

Vodostaj Save kod Šapca, kao i Tamiša i Nere kod Pančeva, stagnira i ne očekuje se izlivanje tih reka, izjavio je danas pomoćnik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Ivan Baras.

"Nivo Save kod Šapca je u granicama vanredne odbrane i očekuje se opadanje vodostaja. Stambeni objekti nisu ugroženi i trenutno nemamo intervencije", rekao je Baras, dodajući da postoji mogućnost da se reka izlije jedino na nebranjenim mestima.

On je naveo da je vodostaj Save >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kod Sremske Mitrovice od sinoć porastao oko 20 centimetara, ali da i tu ne preti opasnost od izlivanja reke, kao ni u Beogradu, gde je vodostaj u granicama vanredne odbrane od poplava.

Baras je ukazao da pripadnici Sektora trenutno jedino intervenišu na šest lokacija u Borči i Batajnici, zbog podzemnih voda i kiše koja je padala proteklih dana.

Sektor za vanredne situacije, prema njegovim rečima, prilikom jučerašnjh intervencija izvukao je tela dve utopljene osobe, čiji je nestanak od ranije prijavljen policiji.

Sava poplavila njive u okolini Šapca

Reka Sava tokom noći izlila se u nebranjenom delu nizvodno od Šapca i poplavila oko 550 hektara poljoprivrednog zemljišta u selima Mišar, Provo i Mrđenovac, rečeno je danas u Centru za obaveštavanje tog grada. Na teritoriji grada proglašene su vanredne mere odbrane od poplava jer je reka dostigla nivo od 511 centimetara, što je za devet centimetara više od jučerašnjeg nivoa.

U Centru za obaveštavanje su naveli da sam grad Šabac nije u opasnosti od izlivanja Save i da bi do toga došlo pri nivou reke od sedam metara. Zbog pojave podzemnih voda, u selu Gornja Vranjska od juče se stanovništvo pijaćom vodom snabdeva iz cisterni.

U Odeljenju za vanredne situacije Mačvanskog upravnog okruga rekli su da se i reka Drina izlila u nebranjenom delu toka i poplavila vikend naselja i njive u selima Crna Bara i Badovinci. Takođe je navedeno da se Drina izlila i kod graničnog prelaza sa Bosnom i Hercegovinom "Pavlović most", ali da se saobraćaj odvija neometano.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.