Sava, Tisa, Dunav i Timok u porastu

Izvor: B92, Tanjug, 24.Feb.2010, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sava, Tisa, Dunav i Timok u porastu

Beograd -- Vodostaji na Savi, Tisi i Dunavu su u porastu, ali će narednih dana biti u stagnaciji i manjem opadanju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Veći vodni talas formiran je na Savi kod Sremske Mitrovice, nivo te reke sutra će kod Šapca dostići maksimum, a narednih dana, kako je navedeno, vodostaji će biti u stagnaciji i manjem opadanju. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da se povećava vodostaj Timoka, ali da za sada nema opasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od izlivanja.

"Tokom dana nivo Crnog Timoka je dostigao 260 centimetara, a Belog Timoka 255", navedeno je u saopštenju uz napomenu da "trenutna situacija na terenu ne ukazuje na opasnost", kao i da se vodostaj meri na svaka dva sata.

Nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva, a pripadnici Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije su tokom dana na dve lokacije intervenisali crpljenjem vode.

MUP je saopštio da su specijalni timovi za spasavanje povučeni, ali da su u stanju pripravnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.