Saučestvujemo u bolu sa porodicama i prijateljima... Brnabić uputila telegram saučešća povodom strašne pogibije!

Izvor: BKTV News, 18.Feb.2018, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Saučestvujemo u bolu sa porodicama i prijateljima..." Brnabić uputila telegram saučešća povodom strašne pogibije!

"Ovo su teški trenuci za za celu zemlju!"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila telegram saučešća predsedniku Irana Hasanu Rohaniju povodom avionske nesreće na jugu te zemlje, u kojoj je poginulo više od šezdeset ljudi.

„U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, izražavam iskreno saučešće Vama i porodicama nastradalih u avionskoj nesreći. Saučestvujemo u bolu sa porodicama i prijateljima koji su pretrpeli nenadoknadiv gubitak. Pružamo vam >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << podršku u ovim teškim trenucima za celu zemlju“ navodi se u telegramu premijerke Brnabić, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

U avionu koji se danas srušio na jugu Irana poginulo je svih 66 osoba koliko ih se nalazilo u letelici, rekao je državnoj televiziji portparol iranske aviokompanije "Aseman erlajns", javlja AP.

Šef diplomatije Ivica Dačić takođe je uputio telegram saučešća ministru inostranih poslova Irana Mohamedu Džavad Zafiru.

FOTO: Tanjug/Rade Prelić

"U svoje lično ime i u ime Ministrarstva spoljnih poslova Republike Srbije izražavam iskreno saučešće povodom nesreće u kojoj je stradalo više od šezdest putnika. Molim Vas da moje izraze saosećanja prenesete porodicama stradalih i članovima posade", navodi se u telegramu.

Teško je naći reči utehe porodicama i prijatelima nastradalih, dodao je on.

"Ipak, siguran sam da u mojoj zemlji imate iskrenog i pouzdanog prijatelja, spremnog da pruži svu raspoloživu pomoć,“ poručio je Dačić, navodi se u saopštenju MSP.

U avionu koji se danas srušio na jugu Irana poginulo je svih 66 osoba koliko ih se nalazilo u letelici, rekao je državnoj televiziji portparol iranske aviokompanije "Aseman erlajns"., javlja AP.

Avion ATR-72 "Aseman erlajnsa", koji je leteo od Teherana ka gradu Jasudž na jugozapadu Irana, srušio se u blizini zabačenog planinskog regiona Semirom, oko 620 kilometara južno od Teherana, javile su agencije. 

Telegram saučešća uputio je prethodno i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.