Sat za našu planetu i u Srbiji

Izvor: RTS, 19.Mar.2016, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sat za našu planetu i u Srbiji

Večeras u 20.30 u domovima, školama, poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete, na jedan sat biće isključena osvetljenja, kao deo akcije "Sat za našu planetu" koju organizuje Svetski fond za prirodu.
Centralne manifestacije u okviru te akcije u Srbiji, večeras od 20.30 do 21.30 biće održane u Beogradu ispred Skupštine Grada, u Novom Sadu na Trgu slobode i u Nišu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u amfiteatru na keju.

Akciji će se kako je najavljeno priključiti i brojne banke, kao i trgovinska kompanija "Delez Srbija" gašenjem dekorativnih rasveta na svojim objektima.
Cilj akcije je je da se štedi energija i zaštiti planeta od klimatskih promena. U prošlogodišnjoj akciji za sat vremena ušteđeneo je oko 12 odsto struje.  
Duška Dimović, direktorka Svetskog fonda za prirodu u Srbiji, rekla je za RTS da se ove godine akciji priključio rekordan broj zemalja, njih 178 i više od 7.000 gradova na čitavoj planeti. 
Akcija "Sat za našu planetu" je pokrenuta 2007. u Sidneju i postala je globalni pokret u koji se prošle godine uključilo više od dve milijarde ljudi iz oko 7.000 gradova u 172 zemlje sveta, a Srbija se toj inicijativi pridružila 2009.
U Srbiji od prošle godine u ovoj svetskoj akciji učestvuju 91 grad i opština, 172 škole i 110 organizacija civilnog društva.
Globalna kampanja "Sat za našu planetu" okuplja pojedince, organizacije, institucije i kompanije i šalje snažnu poruku da je moguće ublažiti posledice klimatskih promena i promeniti svakodnevne navike za dobrobit planete i svih živih jedinki.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.