Izvor: B92, 27.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastavljanje liste željenih škola

Beograd -- Nakon objavljivanja konačnih rezultata kvalifikacionog ispita, osnovce očekuje predavanje liste željenih škola.

Đaci liste želja sastavljene prema redosledu škola kojim bi želeli da se upišu predaju u ponedeljak i utorak. Ove godine učenici imaju pravo da sastave spisak od 20 škola. Bojan Ristić iz Upisne komisije savetuje đake da pre sastavljanja liste želja u Informatoru pogledaju koliko je bodova prethodnih godina bilo potrebno za upis u školu koju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žele.

"Kako su ove godine đaci prijemni uradili bolje nego ranije, da bi se dobila realnija slika, na taj broj treba dodati još šest poena. Na primer, ako se u neku školu prošle godine moglo upisati sa 72 boda, ove godine će biti potrebno 78", rekao je Ristić. "Znači vi možete sa svojom prvom ili drugom željom da pokušate da se upišete u neku školu gde vi, u ovom trenutku, realno po statistici ne biste mogli da se upišete, ali treba probati. Pa tek onda, neka treća i četvrta da budu one realne, pa sve do dvadesete, neke relane želje. Kada govorimo o tim realnim željama, znači njih staviti prvenstveno po broju bodova na jedan provizorni spisak, a potom praviti rangiranje po afinitetima", rekao je Ristić.

Ristić navodi i da prilikom sastavljanja liste đaci treba da vode računa i o tome šta su im savetovali školski pedagog, razredni strašina, roditelji, kako i kakav posao sledi nakon škole koju odaberu. Konačne rang liste biće objavljene 6. jula do 10 sati , a upis će se održati 6. i 7.jula . Predviđen je i drugi upisni krug , kada će se liste želje predavati 9. jula, dok će upis biti 12. jula.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.