Sastanak državnih tužilaca Srbije i Rusije

Izvor: RTS, 10.Nov.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak državnih tužilaca Srbije i Rusije

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, na poziv Generalnog tužioca Federacije Rusije, Jurija Čajke boravi u Rusiji u poseti Državnom tužilaštvu Rusije.
Tokom posete Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, sastala sa Generalnim tužiocem Ruske federacije i najvišim predstavnicima pravosuđa.  
Na ovom sastanku analizirani su rezultati saradnje i zaključeno da se ista u prethodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << periodu odvijala na najvišem nivou, razmenjena iskustva i ukazano na potrebu još jačeg povezivaenja naročito u oblasti borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala.
Tokom boravka u Rusiji , Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, sa delegacijom Republičkog javnog tužilaštva, učestvuje na Sedmoj Regionalnoj konferenciji Međunarodne asocijacije tužilaca u Sočiju posvećenoj borbi protiv terorizma i ekstremnog nasilja , na kojoj su u dosadnjem toku razmenjena iskustva učesnika i iskazana  spremnost ka jačanju saradnje u svim oblasitma kako bi se uspostavio zajednički sistema borbe sa ciljem očuvanja bezbednosti i mira.
Delegacija Republičkog tužilaštva je na konferenciji istakla da na unutrašnjem planu, kroz  regionalnu i međunarodnu saradnju Republika Srbija oduvek izražava  otpor svim oblicima terorističkog i ekstremističkog delovanja kao i spremnost da pruži pomoć u borbi protiv ove pojave, učestvuje u zaštiti i pomoći žrtvama terorizma u bilo kom delu sveta i insistira na  doslednom  poštovanju zajemčenih  ljudskih prava i sloboda.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sastanak državnih tužilaca Srbije i Rusije

Izvor: Studio B, 10.Nov.2015

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, na poziv Generalnog tužioca Federacije Rusije, Jurija Čajke boravi u Rusiji u poseti Državnom tužilaštvu Rusije...Tokom posete Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, sastala sa Generalnim tužiocem Ruske federacije i najvišim predstavnicima pravosuđa...Na...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.