Sarkozija pretresli

Izvor: Vostok.rs, 04.Jul.2012, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozija pretresli

04.07.2012. -

Istražitelji su pretresli kuću i kancelariju bivšeg francuskog predsednika, Nikole Sarkozija. Sarkozi je osumnjičen za nezakonito finansiranje svoje predsedničke kampanje 2007.godine. Bivši predsednik, čiji je sudski imunitet istekao 16. juna, dva dana kasnije je poslao pismo istražitelju, u nadi da će se oslobodi sumnje. Istraga nije isključila mogućnost da je Sarkozi 2007.godine otputovao po gotovinu kod vlasnika L'Oreala Lilian Betankur. U februaru i aprilu te godine, ona je skinula sa švajcarskog bankarkog računa 800 hiljada evra.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Francuskoj je uhapšen terorista Al Kaide

Izvor: Vostok.rs, 04.Jul.2012

04.07.2012. -..Vlasti Francuske su uhapsile administratora ekstremističkog veb sajta koga sumnjiče za finansiranje Al Kaide i vrbovanje ljudi u različite terorističke grupacije. Tužilaštvo Pariza je saopštilo da se radi o doseljeniku iz Tunisa, 1977. godine rođenja, koji stanuje u gradu Tulon...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.