Šarčević: Ministarstvo se neće baviti peticijom o Darvinu

Izvor: BKTV News, 09.Maj.2017, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Ministarstvo se neće baviti peticijom o Darvinu

Posle nekoliko dana polemisanja u javnosti o inicijativi za reviziju izučavanja terorije evolucije u školama, ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da se to ministarstvo neće baviti tom peticijom.

"Bilo koja naučna istina ili nova teorija, a naročito one koje su od svetskog značaja ne mogu se uvodi tek tako bez međunarodne potvrde", objašnjava ministar Šarčević, a prenosi RTS.

Prošle nedelje Ministarstvu prosvete, skupštinskom Odboru za obrazovanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << SANU i Senatu Univerziteta dostavljena je peticija za reviziju izučavanja teorije evolucije u školama i na fakultetima, a koju je potopisalo 166 profesora i naučnika, među kojima i dva akademika, osam umetnika, pet novinara i pet sveštenika.

Večernje novosti pred gašenjem, od Vlade Srbije zatraženo hitno rešavanje situacije!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.