Šarčević: Kvalitetni direktori škola važni za obrazovanje

Izvor: RTS, 20.Nov.2018, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Kvalitetni direktori škola važni za obrazovanje

Kvalitetni direktori škola, koji se biraju na osnovu visokih kriterijuma, veoma su važni za podizanje nivoa obrazovanja, poručio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, prilikom obilaska O.Š. "Pavle Popović" u Vraniću kod Beograda. Podsetio je da je juče počelo polaganje za licence za direktore.
"Sa direktorima profesionalcima, koji dobro rade svoj posao, dugoročno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pravimo strategiju kvalitetnog rukovođenja obrazovnim ustanovama", rekao je Šarčević.

Dodao je da kvalitet u školama možemo imati samo sa jakim kriterijumima za licenciranje i obuke.
Direktorka O.Š. "Pavle Popović" Jela Stevanović ukazala je na činjenicu da je ministar Šarčević prvi ministar u 177 godina dugoj istoriji škole koji je posetio tu obrazovnu ustanovu.
Ona je informisala ministra o tekućim radovima na proširenju kapaciteta škole, osnivanju produženog boravka, đačke kuhinje i učeničke zadruge, kao i o planovima za izgradnju novog objekta škole u Meljaku.
Stevanović je istakla da škola već nekoliko godina sprovodi projekte koji se odnose na razvoj školskog sporta, kao i onih koji se odnose na bezbednost dece u saobraćaju.
"Nabavili smo savremenu opremu sa školsku sportsku salu, kao i poligone, bicikle, zaštitnu opremu i nastavna sredstva za rad saobraćajne sekcije", rekla je Stevanovićeva.
Direktorka je predstavila i rekonstruisan kabinet informatike i istorije i školsku biblioteku koja je opremljena potrebnom nastavnom literaturom i dečijim časopisima.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.