Saradnja Vojvodinašuma i Svetskog fonda

Izvor: Akter, 15.Apr.2015, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Vojvodinašuma i Svetskog fonda

Javno preduzeće Vojvodinašume i Svetski fonda za prirodu potpisali su danas u Novom Sadu Memorandum o saradnji i razumevanju, koji se odnosi na revitalizaciju specijalnih rezervata prirode

Memorandum su potpisali vršilac dužnosti direktora Vojvodinašuma Marta Takač i regionalni direktor Svetskog fonda za prirodu Dunavsko-karpatskog programa Andreas Bekman.

Bekman je rekao da je saradnja usmerena pre svega na revitalizaciju vlažnih područja u Specijalnom rezervatu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << prirode Gornje Podunavlje.

Gornje Podunavlje je veliko plavno područje na krajnjem severozapadu Vojvodine koje predstavlja jednu od najočuvanijih ritsko-močvarnih celina na toku Dunava kroz Srbiju. Prostire se na više od 19.500 hektara, uz levu obalu Dunava, obuhvatajući gotovo 70 kilometara rečnog toka.

Među najznačajnijim retkim vrstama tog područja ističu se orao belorepan, crna roda, patka njorka, divlja mačka, vidra, jazavac, kao i najveća populacija evropskog jelena u Srbiji.

Bekman je podsetio je da su Svetski fond za prirodu i Vojvodinašume sarađivali i u okviru projekata "Obnova staništa na području Mure, Drave i Dunava" i "Parkovi Dinarskog luka", kao i kroz proces Uneskovog nominovanja prekograničnog rezervata Mura-Drava-Dunav, koji je, kako je ocenio "evropski Amazon", čiji deo je i Gornje

Podunavlje.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.