Izvor: RTS, 17.Maj.2021, 15:44

Šapčanin krenuo peške za Beograd, traži susret sa Vučićem

Vlastimir Rudić, 55-godišnji penzioner, jutros je iz Jelenče kod Šapca peške krenuo za Beograd kod predsednika Aleksandra Vučića, da mu ukaže na problem jer godinama ne može da nadoknadi štetu posle gubitka ruke.
Kiša ga nije sprečila da sa rancem, svom dokumentacijom i lekovima krene iz Jelenče. Nakon povrede na poslu 2014. amputirana mu je leva ruka, pet godina pokušava da sudski dokaže kolika je odgovornost bolnice.

Da se bori >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i trpi, kaže,  više ne može, zato je na put krenuo peške.
"Odlučio sam se zbog opstrukcije bolnice koja usporava suđenje i naplatu i dokaz da su oni napravili propust. Nigde nisam mogao da nađem pravdu, sva su vrata bila zatvorena, odlučio sam da idem kod predsednika Vučića da pokušam kod njega, nosim papire da pogleda", ističe Vlastimir Rudić iz Jelenče kod Šapca.
Da je postupak u toku, potvrđuju u šabačkoj bolnici. U saopštenju kažu da ni na koji način ne mogu da opstruišu suđenje, jer su tuženi i ne mogu da utiču na zakazivanje ročišta, kao ni na dužinu postupka.
Krenuo je preko Obrenovca, jer auto-putem ne može. Ide levom stranom, poštuje propise. Ne krije da su ga stranačke kolege ubeđivale da odustane.
"Ne, sigurno neću odustati, čak ću sačekati gospodina predsednika i da se vrati ako treba iz Brisela, mesec dana, mesec dana biću ispred Predsedništva, muka me naterala, muka i nepravda", dodaje Rudić.
Do Beograda ima 80 kilometara, za dva sata desetinu je već prešao. Usput će se odmarati, kaže, mora četiri puta da primi insulin. Ugrađena su mu i četiri stenta.
Oženjen je i ima dve ćerke, porodica ga podržava.
Ni na koga nije ljut, ponajmanje na sudije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"NOSIM VUČIĆU PAPIRE DA POGLEDA" Penzioner iz Šapca (55) krenuo peške za Beograd, predsedniku hoće da ukaže na problem koji ima (VIDEO)

Izvor: Blic, 17.Maj.2021

Vlastimir Rudić, 55-godišnji penzioner, jutros je iz Jelenče kod Šapca peške krenuo za Beograd kod predsednika Aleksandra Vučića, da mu ukaže na problem jer godinama ne može da nadoknadi štetu posle gubitka ruke.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.