Šapčani će onlajn moći besplatno i lako da prijave decu u vrtić

Izvor: Blic, 13.Maj.2017, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šapčani će onlajn moći besplatno i lako da prijave decu u vrtić

Šabac će od ponedeljka postati treći grad u Srbiji, nakon Beograda i Sremske Mitrovice, čiji će stanovnici moći da koriste uslugu onlajn upisa dece u predškolske ustanove, objavio je nacionalni portal eUprava.

Zahvaljujući ovoj pogodnosti, Šapčani će potpuno besplatno i u dva jednostavna koraka moći da prijave svoju decu u jedno od lokalnih obdaništa.

- Ova usluga je lane prvi put puštena u rad na teritoriji Beograda. Tada je preko nacionalnog portala eUprava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zahtev podnelo 10.000, odnosno polovina roditelja. Pokazalo se da sistem funkcioniše besprekorno i da Direkcija ima kapacitete da ovaj servis proširi na teritoriju cele Srbije - rekao je Dušan Stojanović, direktor Direkcije za elektronsku upravu, i dodao da se roditeljima u sva tri grada na ovaj način olakša jedan važan i veliki životni korak.

Prilikom elektronskog prijavljivanja, brojna dokumenta potrebna za upis zamenjuje jedan jedini obrazac, a čekanje u redovima - kliktanje od kuće. Elektronsko prijavljivanje pokazalo se kao efikasan način da se uštedi vreme, koje će Šapčani od sledeće nedelje moći da provode sa svojim mališanima, sve dok se deca ne pridruže vršnjacima u jednom od šabačkih vrtića.

U Šapcu postoji nekoliko privatnih obdaništa, kao i predškolska ustanova „Naše dete“ koja ove godine proslavlja 130 godina svog postojanja. Ovaj vrtić ima 11 objekata u gradu i četiri na prigradskom području, gde se oko 400 zaposlenih, to jest 200 vaspitača, brine o dobrobiti i obrazovanju 3.000 mališana.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.