Izvor: Politika, 23.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saopštenje Upravnog odbora „Politika” a. d.

Odloženo izjašnjavanje redakcije o kandidatima za glavnog urednika

Upravni odbor „Politike” a. d. konstatovao je na sednici održanoj u sredu, 22. oktobra 2008. godine, da je, u skladu sa njegovom prethodno usvojenom preporukom, PNM raspisao konkurs za izbor glavnog i odgovornog urednika „Politike”, uz prethodno mišljenje redakcije lista.

Upravni odbor smatra da je raspisivanje konkursa za mesto glavnog i odgovornog urednika važan korak u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pravcu depolitizacije ove funkcije i nadležnim organima PNM-a preporučio da striktno primene uslove propisane na konkursu.

U skladu sa tim Upravni odbor „Politika” a. d. preporučuje poslovodstvu PNM-a da odloži već zakazano izjašnjavanje redakcije lista „Politika” o prijavljenim kandidatima, dok se ne utvrdi uži izbor kandidata.

Upravni odbor je zaključio da uži izbor treba da obavi tročlana komisija sastavljena od dva člana Skupštine PNM-a, iz redova domaćeg suvlasnika, i zamenika generalnog direktora Politika novine i magazini, ističe se u saopštenju koje je potpisala predsednik Upravnog odbora Sonja Liht.

R. D.

[objavljeno: 24/10/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.