Saobraćaj usporen zbog magle

Izvor: B92, Beta, 21.Nov.2009, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj usporen zbog magle

Beograd -- Vojvodinu i Beograd zahvatila je gusta magla zbog čega je saobraćaj usporen.Većina letova sa beogradskog aerodroma je otkazana.

Na nekim deonicama puteva vidljivost je smanjena na 10 do 20 metara, rečeno je u Automoto savezu Srbije. Vozačima se preporučuje da bez velike potrebe ne kreću na put i oprezna vožnja. Većina letova sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" je otkazana, ali aerodrom nije zatvoren.

Zbog guste magle na beogradskom aerodromu "Nikola >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tesla" za sada je otkazano desetak letova.

"Jat" je otkazao letove prema Sarajevu, Skoplju, Berlinu i Podgorici, "Lufthanza" letove za Frankfurt i Minhen, "Olimpik erlajnz" za Atinu i "Turkiš erlajns" za Istambul.

Moguće je da u toku noći ne poleti još nekoliko aviona o čemu će odlučivati aviokompanije.

"Letim za Podgoricu, trebalo je da u šest imam avion, ali je otkazan, prvo nam je rečeno za osam, ali evo sad sa "Jatom" nema ništa pa ću gledati da kupim kartu "Montengro erlajnsa" i idem za Podgoricu".

"Trebalo je da letim za Berlin, ali je otkazano zbog magle pa ću videti ujutru da idem preko Dizeldorfa ili Minhena".

Na aerodromu kažu da će uprkos vremenskim uslovima aerodrom sve vreme biti otvoren a da li će avioni poletati i sletati zavisi isključivo od odluka avio kompanija, tj. od toga da li imaju adekvatnu opremu i obučene pilote.

"Od poslepodneva je na snazi kategorija 3B što znači da svi vazduhoplovi koji planiraju da slete ili polete sa aerodroma moraju da imaju potrebne instrumente i da posada bude obučena da leti po uslovima smanjene vidljivosti", rekao je Irfan Demirović, šef smene aerodroma "Nikola Tesla".

A zbog magle na aerodromu "Nikola Tesla" četriri leta su preusmerena na niški aerodroma, a za putnike koji su sleteli organizovan je prevoz do Beograda.

"Dočekali smo za sada četiri aviona, u zavisnosti od daljih prilika očekuju se možda još neka sletanja, ali za sada četiri, 1 boing, dva terera i jedan privatni let", kaže Marjan Aleksić, zamenik direktora aerodroma u Nišu.

Zbog guste magle otežan je i drumski saobraćaj na području Beograda i Vojvodine .

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gusta magla spustila se na Vojvodinu i Beograd

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2009, 20:30

NOVI SAD - Vojvodinu i Beograd večeras je zahvatila gusta magla zbog čega je saobraćaj usporen...Na nekim deonicama puteva vidljivost je smanjena na 10 metara do 20 metara, rečeno je agenciji Beta u Auto moto savezu Srbije (AMSS)...Magla je gušća u blizini rečnih tokova, a do 18.50 nisu prijavljene...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Saobraćaj usporen zbog magle

Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2009

Vojvodinu i Beograd u petak uveče zahvatila je gusta magla zbog čega je saobraćaj usporen...Na nekim deonicama puteva vidljivost je smanjena na 10 do 20 metara, rečeno je u Automoto savezu Srbije...Magla je gušća u blizini rečnih tokova, ali nisu prijavljene saobraćajne nesreće izazvane maglom,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.