Saobraćaj umerenog intenziteta, sumaglica u Vojvodini

Izvor: Blic, 14.Mar.2015, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj umerenog intenziteta, sumaglica u Vojvodini

Saobraćaj van gradskih sredina u Srbiji je umrenog intenziteta i obavlja se po suvim i mestimično vlažnim kolovozima, saopštio je večeras Automoto savez Srbije.

Sumaglice ima u Vojvodini, dok vozače u večernjim satima očekuje slabija vidljivost u planinskim predelima i po kotlinama.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, juče su na putevima u Srbiji evidentirane 92 saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba poginula, dok su 42 povređene. U Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je evidentirano 49 saobraćajnih nezgoda u kojima su 23 osobe povređene.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

AMSS je saopštio da je uspostavljen saobaćaj na deonici Blaževo-Kuršumlija u mestu Donji Levići.

Na snazi je potpuna obustava saobraćaja za sve kategorije vozila zbog velike količine vode na kolovozu, na putu Mali Zvornik-Ljubovija u mestu Velika Reka, dok je saobraćaj normalizovan kod Bogutovca na delu ibarske magistrale između Kraljeva i Raške.

Kiša je doprinela učestaloj pojavi odrona na putevima kroz stenske useke i klisure, a najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali između Donjeg Milanovca i Kladova, dolinom Ibra, Drine i Lima, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru.

Svi vozači su od 1. novembra do 1. aprila dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, dok je van naseljenog mesta obavezno posedovanje lanaca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.