Saobraćaj otežan, putevi prohodni

Izvor: Blic, 03.Jan.2010, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj otežan, putevi prohodni

U većem delu Srbije sneg je uglavnom prestao, međutim preko planinskih prevoja ima vetra i smetova zbog čega je saobraćaj veoma otežan i usporen, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije (AMSS). Na tim putevima je obavezna upotreba zimske opreme.

Na prilazima Kopaoniku, Vlasini, ka Crnom Vrhu, Goču, Tari, preko Debelog Brda i na ostalim putevima u planinskim predelima Novog Pazara, Ivanjice, Nove Varoši i Prijepolja saobraćaj je dodatno otežan niskom oblačnošuću >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i smanjenom vidljivošću. Zbog niskih temperatura postoji opasnost od poledice. U toku je posipanja soli i uklanjanja snega sa kolovoza.

Vremenske prilike su uticale i na povećan broj odrona na putevima. Poseban oprez savetuje se na Đerdapskoj, Ibarskoj, Jadranskoj magistrali, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru. Putari upozoravaju i na pojavu velikog broja rupa na većini puteva. Popravka kolovoza je u toku.

Na graničnim prelazima je pojačan intezitet saobraćaja. Na granici sa Mađarskom, na prelazu Horgoš, putnička vozila na izlaz iz Srbije čekaju od 2,5 do 3 sata. Na Kelebiji se na izlaz čeka 15 do 30 minuta, koliko je i na ostalim graničnim prelazima ka drugim zemljama.

Beogradske ulice očišćene od snega

Beogradske ulice očišćene su od snega, saopšteno je danas iz Sekretarijata za saobraćaj. Kako je navedeno, sneg sa beogradskih ulica od juče čiste 104 ekipe Javnog komunalnog preduzeća "Beograd-put", dok su danas sneg sa ulica i trotoara čistile i ekipe javnih komunalnih preduzeća "Gradska čistoća" i "Zelenilo-Beograd".

Zamenik gradskog sekretara za saobraćaj Branko Smiljanić je kazao da su ekipe izašle na ulice čim je sneg počeo da pada tako da su sve ulice potpuno očišćene, a skraćivanja linija gradskog prevoza nije bilo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.