Saniraju se posledice nevremena u Topoli i Kraljevu

Izvor: RTS, 31.Jul.2018, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saniraju se posledice nevremena u Topoli i Kraljevu

Nevreme je sinoć pogodilo Topolu i Kraljevo. U Studenici je za sat vremena palo 75 litara kiše po metru kvadratnom, a oštećeni su gotovo svi lokalni putevi. Izlile su se Jasenica, Kubršnica i Kamnica koje su poplavile domaćinstva i oštetile mostove.
Opštinu Topolu nevreme pogađa treći put ove godine. Za 150 najugroženijih porodica lokalna samouprava obezbedila je pomoć. Sanacija puteva i mostova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zavisi od sredstava u budžetu.

"Imamo više mostova koji su potpuno ili delimično urušeni. Da to saniramo, to je pre svega. I da nekim ljudima materijalno pomognemo", navodi Dragan Jovanović, predsednik SO Topola.
Voda se povukla iz dvorišta u kraljevačkim naseljima. Na delu teritorije grada proglašena je vanredna situacija.
"Na sreću, nismo imali ugroženog stanovništva, ali je napravljena velika materijalna šteta na objektima i na infrastrukturi u svim naseljima", objašnjava Radojica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Raškog okruga.
Milunka Pantović iz naselja Ribnica naglašava da je bilo strašno.
"Strašno je bilo. Uplašili smo se. Ali dobro bi, kako je bilo. To je reka išla", kaže Milunka Pantović.
Ljubodrag Planojević iz Studenice kaže da su juče bile velike padavine i da je pala ogromna količina kiše za dva i po sata.
"Nešto smo bili sredili, sanirali, uradili. Međutim, sve je to badava", ističe Ljubodrag Planojević.
Sve ekipe komunalnih preduzeća i Sektora za vanredne situacije od jutros saniraju štetu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Posledice nevremena u Topoli

Izvor: RTS, 01.Avg.2018, 15:15

Treći put ove godine opštinu Topola pogodilo je nevreme. Izlile su se reke i poplavile domaćinstva, oštećene su saobraćajnice, mostovi, uništeni voćnjaci i usevi. . Mladi zasad šljiva na gazdinstvu Vesića u Žabarima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.