Samo sami sebi možemo da pomognemo: Rezerve krvi na minimumu VIDEO

Izvor: B92, 16.Apr.2021, 10:19

Samo sami sebi možemo da pomognemo: Rezerve krvi na minimumu VIDEO

Rezerve svih komponenata krvi su na minimumu, ne samo eritrocita i trombocita, već i komponenata koje imaju duži rok čuvanja.

To su poruke koje stižu iz bolnica i stanica za davanje krvi. Koliko ljudi mora dnevno da donira krv da bi se snabdeli svi pacijenti?

"Da bi sve bilo u redu na nivou naše zemlje treba svaki dan da 400 naših građana da krv. U ovoj situaciji to bi trebalo da bude 200 do 250 građana, ako ne i 300, s obzirom ono što je teško i specifično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sliva se u Beograd. Tu se leče najteži slučajevi. Sada smo zaista na minimumu i da shvatimo da samo sami sebi možemo da pomognemo, i da pomognemo najugroženijima", navodi Gordana Antuljeskov iz instituta za transfuziju krvi.

Opširnije pogledajte na sledećem video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.