Izvor: Blic, 28.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo desetke na oba fakulteta

Samo desetke na oba fakulteta

Na svakom od 20 ispita koje je do sada položio dobio je po desetku. I u sledećem roku očekuje isto. Opušten i nasmejan, Dejan Rozgić kasno uveče ne žuri kući, iako ga svakog jutra čekaju obaveze na dva fakulteta, Elektrotehničkom i Prirodno-matematičkom.

Sa uspehom koji je imao u srednjoj školi mogao je kao i njegovi drugari iz klupe da konkuriše na prestižnim svetskim fakultetima, Harvardu ili Oksfordu. Našao bi se, verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i neko ko bi te studije mladoj nadi fizike platio. Umesto toga, Dejan je odlučio da upiše fiziku i elektrotehniku na Univerzitetu u Beogradu. Na drugoj godini je, i u oba indeksa upisane su sve same desetke. Time, ipak, ne voli da se hvali.

- Više volim da misle da sam neozbiljan, jer kad čuju da studiram dva fakulteta, odmah me svi drugačije gledaju. U domu su već počeli da mi se obraćaju sa 'doktore'. U sledećoj raspodeli ću možda, samo zbog toga, da izaberem drugi dom - kaže Dejan.

Voli tehno. Ipak, sa drugarima često dočeka jutro u Skadarliji, a festival u Guči nije propustio.

- Od pete godine, kad me je otac prvi put odveo na Sabor trubača, ne propuštam nijedan. Ne idem leti na more jer štedim pare za Guču. Nekad sam tamo mogao sebi da priuštim pljeskavice, zatim sam prešao na kupus, a sad ću, izgleda, preći na pecivo - šali se Dejan.

Stipendija skromnog dvadesetogodišnjaka od 10.000 dinara, koju već drugu godinu dobija od opštine Stari grad, doskora je bila veća od plate njegovog oca.

Poreklom je sa Kosova, a detinjstvo je proveo u Ivanjici. U Beograd je došao kad je završio osnovnu školu. U slobodno vreme, koga nema mnogo, igra košarku, gleda filmove, gluvari, ide na žurke, juri devojke. Kaže da u Beogradu nikom ne može da bude dosadno.

Možda je čudno, ali profesionalne ambicije mu nisu velike. Još ne zna u kom pravcu će ići njegova buduća karijera.

- Čini mi se da je dobro kad o budućnosti ne razmišljaš i ne planiraš ništa. Kad je čovek opušten, mnogo je srećniji i opušteniji u životu - kaže Dejan.

Zanima ga fizika, ali dodaje da sve zavisi od elektronike koju je izabrao na ETF-u.

Sunčica Tasić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.