Izvor: B92, 14.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šamar za sumnju

Beograd, Šabac -- Prodavac ošamario 9-godišnju romsku devojčicu D.P, optužio je za pokušaj krađe i izbacio je iz prodavnice.

To se desilo pre desetak dana u mestu Bela reka kraj Šapca. Otac napadnute devojčice Vladan M. kazao je agenciji Beta da je ona htela da kupi lilihip, da je pitala koliko košta i da je stavila ruku u džep da bi izvadila novac, ali je prodavac na to reagovao šamarom, jer je mislio da ona želi da ukrade slatkiš. Otac je naveo da prodavac detetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oteo lilihip i oterao je iz radnje.

On je rekao da su prijavu policiji podneli on i supruga koju je prodavac takođe izbacio iz radnje kada je pokušala da sa njim raspravi njegov postupak.

Romska partija osudila je danas napad prodavca na devetogodišnju devojčicu u Beloj reci kod Šapca. On je, kako navodi ta partija, posumnjao da će ona da ukrade slatkiš.

Romska partija je saopštila da se zalaže da Skupština Srbije što pre utvrdi strategiju za brigu o deci i pozvala policiju da pokrene istragu kako bi se zaštitila prava napadnute devojčice i predupredili nasrtaji na decu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.