Izvor: Glas javnosti, 03.Jul.2010, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajt RTS-a napali hakeri sa Kosova

BEOGRAD - Sajt Radio-televizije Srbije napali su u petak hakeri sa Kosova.

"Imali smo oko 19.30 nekoliko minuta problem sa napadom na sajt.

Pretpostavljam da su u pitanju albanski hakeri", rekao je urednik sajta RTS-a Ljubiša Obradović.

U jednom trenutku, naslovnom stranom RTS-a dominirao je naslov na engleskom: "Kosovo je nezavisno". Napadači su se potpisali kao "LiMi'HacK Republic of Kosova".

Stručna ekipa RTS je za oko pet minuta otklonila blokadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << internet stranice RTS.

Osobe, koje su se potpisale kao hakeri "Republike Kosovo" prvo su napali vesti o incidentu u severnom delu Kosovskle Mitrovice, a potom i da predsednik Srbije Boris Tadić hitno putuje na sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujork, naveli su nadležni RTS. Treća vest koja je bila napadnuta, oko 19.45 sati bila je o susretu ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića sa kolegom sa Malte Toni Borgom, rekao je Obradović,

On je precizirao da je napad hakera, odnosno blokada internet stranice, trajala oko pet minuta i da je isto toliko trebalo stručnoj ekipi nacionalne televizije da uz pomoć svog provajdera otkloni blokadu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.