Sahranjen doktor Laza, Nišlije ga poslednji put pozdravile uz taktove Marša na Drinu

Izvor: RTS, 18.Apr.2020, 17:39

Sahranjen doktor Laza, Nišlije ga poslednji put pozdravile uz taktove "Marša na Drinu"

Na Novom groblju u Nišu sahranjen je doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra u Nišu koji je preminuo od posledica koronavirusa.
Iako brojni prijatelji i zahvalni sugrađani nisu mogli da prisustvuju ispraćaju, ulicama Niša je u vreme sahrane ponovo odjekivao, po doktorovoj želji, Marš na Drinu.

U oproštajnom pismu je napisao: "Znao sam da sa svim svojim bolestima i godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imam veliki rizik, ali čast i ponos mi nisu dozvoljavali da se sklonim".
I građani Istočnog Sarajeva su u vreme sahrane ispratili doktora Lazića sa svojih balkona i prozora, pljeskom i uz "Marš na Drinu".
Istovremeno u Republici Srpskoj, oglašavanjem sirena, vatrogasci su odali počast velikom čoveku i junaku koji je za vreme ratova devedesetih godina spasavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj.
 Doktor Miodrag Lazić (65), preminuo je u utorak od koronavivirusa. Rođen je u Zemunu, a kada je njegov otac, koji je bio oficir JNA dobio prekomandu za Niš, prešao je u taj grad.
Tamo je završio gimnaziju i studije medicine. Hirurgiju je specijalizovao na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu u tridesetoj godini.
Nakon specijalizacije je godinu dana radio u Vojnoj bolnici u Nišu, a nakon toga se zaposlio na Hirurškoj klinici Kliničkog centra u tom gradu.
Tokom devedesetih bio je ratni hirurg dobrovoljac u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, za šta ga je patrijarh Pavle odlikovao Ordenom Svetog Save.
Napisao autobiografsko delo "Dnevnik ratnog hirurga (Knin 1991 - Srpsko Sarajevo 1995)".  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sahranjen doktor Miodrag Lazić uz taktove "Marša na Drinu"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2020

Doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra u Nišu koji je preminuo od posledica korona virusa sahranjen je danas na Novom groblju u Nišu...Iako brojni prijatelji i zahvalni sugrađani nisu mogli da prisustvuju ispraćaju, ulicama Niša je u vreme sahrane ponovo odjekivao, po doktorovoj želji,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.