Izvor: B92, 26.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen akademik Milošević

Beograd -- Akademik Nikola Milošević (78), koji je preminuo u utorak, sahranjen je danas na beogradskom Novom groblju.

Sahrani su prisustvovali i predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica, predsednica Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Sanda Rašković-Ivić, akademik Matija Bećković. Nikola Milošević bio je poslanik Demokratske stranke Srbije od 2003. godine i počasni predsednik Srpske liberalne stranke.

Nikola Milošević je rođen 12. aprila 1929. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine u Sarajevu. U Beogradu je završio gimnaziju i filozofiju na Filozofskom fakultetu, na kojem je i magistrirao i doktorirao.

Bio je redovni profesor Teorije književnosti na Filološkom fakultetu. Od 1969. je redovni član Srpske akademije nauka i umetnosti, a od 1991. predsednik Srpskog filozofskog društva.

Bio je član Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije, osnovanog decembra 2001, ali je podneo ostavku na članstvo u tom savetu u julu 2003.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.