Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 04.Maj.2010, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saglasnost o reformi opterećenja na zarade

BEOGRAD - Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je danas da je u okviru vlade postignuta saglasnost o potrebi smanjenja fiskalnog opterećenja na zarade, odnosno poreza i doprinosa, ali da tek treba videti kako bi bio nadoknađen gubitak budžetskih prihoda koji bi time nastao.

Dragutinovićeva je navela da bi smanjenjem poreza na zarade na 10 odsto i povećanjem neoporezivog dela zarade sa 5.000 na 16.500 dinara nastao gubitak od 40 milijardi dinara na godišnjem nivou. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Prema njenim rečima, taj gubitak mora biti nadoknađen ili povećanjem nekog drugog poreza, tako da ukupni poreski prihodi budu nepromenjeni, što bi bila prihodno neutralna poreska reforma, ili smanjenjem javnih rashoda.

- U svakom slučaju stali smo kod pravca poreske reforme, sad nam predstoje razgovori sa Međunarodnim monetarnim fondom, pa onda nastavljamo intenzivno u maju i junu - rekla je Dragutinovićeva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.