Izvor: B92, 03.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić: Ima li službene beleške?

Beograd -- Rodoljub Šabić traži od Policijske uprave u Čačku da se oglasi o navodnom "seksualnom zlostavljanju ovaca" u selu Kačulice.

Poverenik za informacije od javnog značaja zatražio je danas da policija Udruženje novinara Srbije obavesti da li poseduje službenu belešku o tom događaju. Kako je Šabić izjavio agenciji Beta, on je naložio ovoj upravi da najkasnije za tri dana od prijema njegovog rešenja dostavi kopiju dokumenta ukoliko ga poseduje.

"Ovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešenjem bi trebalo da se okonča mučna, ružna priča koju su oba udruženja novinara Srbije doživela kao tešku uvredu na račun profesije", kazao je Šabić Beti.

Novinari su postupak pokrenuli 25. oktobra kada je UNS zatražio informaciju od Policijske uprave u Čačku o navodima ministra Velimira Ilića da su neki novinari seksualno zlostavljali njegove ovce u Kačulicama, gde gradi privatnu kliniku.

"Zbog nepostupanja po ovom zahtevu UNS je izjavio žalbu kojoj se pridružilo i Nezavisno udruženje novinara Srbije", podsetio je Šabić.

U skladu sa zakonom, on je žalbu dostavio Policijskoj upravi u Čačku "radi izjašnjenja o relevantnim okolnostima".

"Nakon što je protekao ostavljeni rok, a Policijska uprava se nije izjasnila, u skladu sa zakonom doneo sam odgovarajuće rešenje", dodao je on.

Policijska uprava u Čačku je dužna da u roku, koji je utvrđen rešenjem, postupi po nalogu, pošto je rešenje Poverenika obavezujuće.

"U slučaju potrebe, Vlada Srbije je dužna da obezbedi izvršenje rešenja", dodao je Šabić.

Ministar za infrastrukturu Ilić ranije je tvrdio da u čačanskoj policiji postoji zvaničan zapisnik prema kome su seljaci iz Kačulice prijavili novinare da su bili među njegovim ovcama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.