Sa vaučerima ili bez njih planule banje i planine

Izvor: RTS, 16.Feb.2020, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa vaučerima ili bez njih "planule" banje i planine

Za dvadeset dana podeljeno je svih 100.000 vaučera za odmor u zemlji, planiranih za ovu godinu. Zato iz Vlade za četvrtak najavljuju odluku o nastavku akcije i odobravanju dodatnih vaučera. U međuvremenu, i sa vaučerima i bez njih, gotovo svi kapaciteti na planinama i u banjama su popunjeni.
Mesto više, ovog vikenda, tražilo se i na planinama i u banjama. Produžetak raspusta najviše je obradovao najmlađe.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Gosti u Prolom banji uživaju u prirodi, u Đavoljoj varoši, mlađi igraju pingpong i bilijar.
Severozapadno i na dvostruko većoj nadmorskoj visini, na Zlatiboru, malo drugačije uživanje.
Uživaju u skijanju, gudvanju, klizanju, noćnim izlascima.
Slično je i na Divčibarama - za jedne mnogo posla, za druge mnogo zabave.
"Tokom ove sezone ako računamo od novembra do februara očekujemo da će proći više od tri i po hiljade dece", kaže Snežana Jakovljević Čkojić iz Odmarališta "Stevan Filipović" na Divčibarama.
"Kroz naše skijalište prošlo je oko osam i po hiljada skijaša. U toku dana imamo i panoramske vožnje žičarom kao i zip lajn i avantura park za najmlađe posetioce", kaže  Marko Aćimović iz "Divčibare ski rizorta".
Da će ugostitelji i ubuduće imati pune ruke posla širom zemlje, najavljuje činjenica da su svi vaučeri za odmor podeljeni.
Ministar Rasim Ljajić rekao je da je podeljeno 100.000 vaučera, sve ono što je predviđeno, što kako kaže, nije veliko iznenađenje.
"Međutim, veliko iznenađenje je činjenica da je to urađeno za manje od 20 radnih dana. Najveći broj prijavljenih odnosi se na penzionere preko 55 odsto i nema nikakve sumnje da ukoliko se akcija nastavi, a verujem da će se nastaviti, već od narednog petka da će i ti vaučeri, koliko god ih bude, biti podeljeno", kaže Ljajić.
Napominje da je ove godine podeljeno gotovo tri puta više vaučera nego za isti period prošle. Vrednost vaučera je 5.000 dinara, a mogu da se iskoriste jednom godišnje za odmor u brojnim turističkim objektima u zemlji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.