SVILAJNAC: Novorođene bebe dobijaju 20.000 dinara, ali to nije sve!

Izvor: BKTV News, 14.Mar.2017, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVILAJNAC: Novorođene bebe dobijaju 20.000 dinara, ali to nije sve!

Odbornci Skupštine opštine Svilajnac, odlučili su danas, da svako novorođeno dete u opštini dobije pomoć od 20.000 dinara, svako treće 30.000 dinara i po 500.000 dinara za pet vantelesnih oplodnji žena sa ovog područja.

Pored pomoći bebama i ženama koje imaju problem sa rađanjem, odbornici su doneli i odluku da sa po 50.000 dinara pomogne studente koji imaju prosek ocena iznad devet.

Kao podsticaj preduzetništvu opština će finansirati kamatu za 50 preduzetnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na iznos kredita do 300.000 dinara, odlučili su odbornici.

Krkobabić: Penzioneri žele poštara na kućnu adresu, njihovu volju niko nema pravo da menja

Sredstva su obezbeđena u budžetu opštine za ovu godinu, rečeno je na sednici.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, obavestio je odbornike da je završena rekonstrukcija Zdravstvene ambulante u selu Bobovu i sledeće nedelje će početi sa radom i da je raspisan tender za "kapitalnu rekonstrukciju glavnih objekata Doma zdravlja u Svilajncu, gde se završetak radova očekuje do oktobra meseca".

On je odbornike podsetio da je "u toku tender za radove na regulaciji reke Resave od sela Subotice do ušća u veliku Moravu, jedan od najvećih poslovnih poduhvata u opštini ove godine, i da se početak radova očekuje u junu mesecu".FINANSIJSKA POMOĆ POKRAJINSKE VLADE: Za treće dete 12.000 dinara mesečno

Milanović je dodao i da su planirani "veliki radovi na Gradskim bazenima", a u toku su, kako je rekao, "završni dogovori oko sanacije osnovne škole u Crkvencu", koja je krajem prošle godine stradala u požaru.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Divne vesti iz Svilajnca: Za treće dete 30.000 dinara, za vantelesnu oplodnju pola miliona!

Izvor: Telegraf.rs, 14.Mar.2017

Odbornci Skupštine opštine Svilajnac, odlučili su danas, da svako novorođeno dete u opštini ove godine dobije jednokratnu pomoć od 20.000 dinara, svako treće 30.000 dinara i odborili po 500.000 dinara za pet vantelesnih oplodnji žena sa ovog područja...Sredstva su obezbeđena u budžetu opštine...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.